Till 100 g choklad 85% tar jag 8 msk kokosolja, smält chokladen i vattenbad och blanda sedan i kokosolja och rör om, fördel i ischokladformar och ställ i kylskåpet. Kokosolja stelnar i kylen men i rumstemperatur blir den flytande ganska snabbt. Så det är bara att stoppa i munnen direkt!
Ischokladen smälter som smör i solen, när du lägger den i munnen på tungan och trycker den mot gommen.
Kokosolja är ett fett som ökar fettförbränningen, det är de korta fettkedjorna som snabbt omvandlas till energi. Det lagras inte som fettvävnad. Kokosoljan ökar också sköldkörtelns funktion, vilket är viktigt för många kvinnor. Det är antiinflammatoriskt, vilket är bra eftersom den mesta vanliga maten är inflammationsframkallande idag. Den läker dysbios, svullen och orolig mage. Vad mer kan man begära! Jo, den är god också!
Källa: Vill du läsa mer om kokosoljans nyttigheter klicka här: Kokosolja.
Mera förberedelse hittar du här på TisdagsTema.
Vilken fin bild! Gott med ischoklad...
SvaraRaderaHa en magisk jul...
Kramen.
Åh det är ju så förföriskt gott.. smälter i munnen som jag gillar:) Gillar bilden din oxså.. blir sugen .. fast lite mörkare choklad då;)
SvaraRaderaVi hade samma tanke ...
SvaraRaderaHärlig bild!
Smaskigt - kul att göra eget eller hur =) God Jul på dig!
SvaraRaderaSer smaskigt ut o det låter ju bra med cocosoljan :)
SvaraRaderaGod Jul !
Mmmm känner smaken i munnen och din bild frestar mej så.
SvaraRaderaEn fröjdefull jul önskar jag dej.
//Lissen
This looks tasty! Want to share? :))
SvaraRadera