tisdag 21 december 2010

Tisdagstema - Förberedelse

















Till 100 g choklad 85% tar jag 8 msk kokosolja, smält chokladen i vattenbad och blanda sedan i kokosolja och rör om, fördel i ischokladformar och ställ i kylskåpet. Kokosolja stelnar i kylen men i rumstemperatur blir den flytande ganska snabbt. Så det är bara att stoppa i munnen direkt!
Ischokladen smälter som smör i solen, när du lägger den i munnen på tungan och trycker den mot gommen.
Kokosolja är ett fett som ökar fettförbränningen, det är de korta fettkedjorna som snabbt omvandlas till energi. Det lagras inte som fettvävnad. Kokosoljan ökar också sköldkörtelns funktion, vilket är viktigt för många kvinnor. Det är antiinflammatoriskt, vilket är bra eftersom den mesta vanliga maten är inflammationsframkallande idag. Den läker dysbios, svullen och orolig mage. Vad mer kan man begära! Jo, den är god också!
Källa: Vill du läsa mer om kokosoljans nyttigheter klicka här: Kokosolja.

Mera förberedelse hittar du här på TisdagsTema.

7 kommentarer:

  1. Vilken fin bild! Gott med ischoklad...
    Ha en magisk jul...
    Kramen.

    SvaraRadera
  2. Åh det är ju så förföriskt gott.. smälter i munnen som jag gillar:) Gillar bilden din oxså.. blir sugen .. fast lite mörkare choklad då;)

    SvaraRadera
  3. Vi hade samma tanke ...
    Härlig bild!

    SvaraRadera
  4. Smaskigt - kul att göra eget eller hur =) God Jul på dig!

    SvaraRadera
  5. Ser smaskigt ut o det låter ju bra med cocosoljan :)
    God Jul !

    SvaraRadera
  6. Mmmm känner smaken i munnen och din bild frestar mej så.

    En fröjdefull jul önskar jag dej.
    //Lissen

    SvaraRadera
  7. This looks tasty! Want to share? :))

    SvaraRadera