torsdag 15 september 2011

NF Macro - Gräddiga kantareller
















Klickbar bild!

En koncentrerad smak av skogen, en smak som är svår att beskriva och måste upplevas i gommen.
Smöret och grädden gör att smaken blir gudomlig!
Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld innan frosten kommer.

Ingredienser för 4 portioner
1 liter rensade kantareller
2 msk smör
½ tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1½ dl grädde
Persilja

Gör så här:
Fräs matfettet i en stekpanna och lägg i svampen. Fräs de första 5 minuterna under lock. Salta och peppra.
Låt sedan svampen fräsa på svag värme utan lock tills vätskan kokat in. Slå på grädden och låt den koka in till simmig konsistens runt om svampen som på bilden.
Servera den som på bilden, till pannbiff eller varför inte till en fransk krämig omelett. Garnera med persilja.

Smaklig måltid och mera makro at NF Macro.

11 kommentarer:

  1. Jag är helt övertygad om att många frestas av din bild...och jag måste säga att jag blir allt lite sugen trots att jag inte alls gillar svamp!

    Ha en fin torsdag!

    SvaraRadera
  2. Smarrigt. Jag la ut på min blogg i lördags en bildserie på hela grytan och visst blev det grädde och annat gottigt i den :)

    SvaraRadera
  3. Låter gott så ... det måste vara gott!
    sv: tack för din informativa kommentar! Kram

    SvaraRadera
  4. If there were google translator, I could read your blog. Have a nice day.

    SvaraRadera
  5. o, vad gott. Kan du skicka lite?? :)

    SvaraRadera
  6. Vad roligt att du gillade min bild på "gräshoppan"! Jag skrattade gott åt din beskrivning på mig i jakten på den perfekta bilden men nä....ingen grodställning här inte! Jag ligger platt på magen på marken när jag tar denan bild och många andra! :O))

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  7. Tror jeg må på sopptur i morgen;)

    SvaraRadera
  8. SHIT!
    och jag som är SÅ hungrig, har inte käkat sedan lunch...! :-(

    SvaraRadera