Uppiggad blir man av svenskt kaffe här i Singapore, ja även i Sverige förstås.
Något som vi tar med från Sverige, och gäster har med sig är Classic mellanrost.
Just nu består lagret av 2 flak kaffe. Bästa stunden på dagen, frukostkaffet och verkligen uppiggande!
Till eftermiddagskaffet, passar en god skorpa. Receptet på dessa möra skorpor hittar du på
min recepblogg.
Mera uppiggad blir du om du tittar in hos
Onsdagstema.
Jaaaaaaaa..............och särskilt dagens första. Den intar jag alltid på jobbet i lugn o ro tillsammans med kollegorna (ja då när jag jobbar förstås ;-)). Fin tolkning. Önskar dig en fin dag.
SvaraRaderaSå extra gott, kan tänka mig att det känns som en lyx att få svenskt kaffe där :)
SvaraRaderaJa, kaffet på morgonen är gott! I och för sig brukar det inte bli några fler koppar för min del under dagen men på morgonen är det en höjdare. Ha den finfin dag i Singapore, här har solen hittat tillbaks igen! Kram/Leena
SvaraRaderaNär jag ser dina bilder är det svårt att inse att du inte är här i Sverige! Hur serveras kaffet i Singapore? Blaskigt, starkt, inte alls?
SvaraRaderaKaffit här är blaskigt som te och oftast sött, eftersom man rostar bönerna med socker på.
RaderaFinns utan, men vem vill dricka något teliknande blask.
I vanliga supermarket finns vanligt bryggkaffe, men ej lika goda som svenskrostat, plus att det är 3 gånger så dyrt.
Sedan finns ju alla caféer som starbucks, coffee bean och spinelli, där tar jag oftast en espresso och helst på spinelli där en espresso mest liknar mitt svarta svenska kaffe.
Går man till ett klassiskt singaporefik och vill ha take away får man kaffet i en plastpåse med handtag och ett sugrör i.
KAFFE - hurra.
SvaraRaderaUppiggad med en gang.
Vi tar också med oss svensk kaffe, Zoegas mörkrost, till Spanien. Det finns OK starkt kaffe här men inte lika gott som Zoegas.
SvaraRaderaOch visst - en kopp gott kaffe piggar upp!
Ha den fint!
Ja kaffe är uppiggande i alla lägen. Finfina bilder dessutom!
SvaraRaderaSer riktigt inbjudande ut. Ha de gott. Anita
SvaraRaderaMorgonkoppen är dagens bästa kopp
SvaraRaderaoch den absolut nödvändigaste.
Lockande fina bilder och
lockad är jag att kolla in skorpreceptet omedelbums ;)
Du dricker ju ur en vacker Ostindia kopp dessutom!
SvaraRaderaHåller med dig, kaffe utomlands är ofta en besvikelse!
SvaraRaderaInget är som gott uppiggande kaffe!
SvaraRaderareceptet på bålen är något av Cajsa Warg ;-)
Jag tager vad jag haver hemma just då....brukar bli gott!