tisdag 16 april 2013

Månadens favoritväxt - april 2013
Bambu eller som de säger här i Singapore Luckey Bamboo, är i sig en fantastisk växt som ger en mycket lugn och klok energi i hemmet. Den lär ut den ultimata visdomen; att vara flexibel och öppen på insidan, så att anden fritt kan flöda och läka ditt väsen. Om du har turen att ha bambu som växer i din trädgård, vet du hur rogivande och nästan hypnotiserande du blir av ljudet när vinden blåser i bambun.
Detsamma gäller för bambu vindspel, och det har vi har på Blossoms, och alla som varit här senaste året har hört den spela för vinden. Man kan tro att man är på Bali!
Bambu är en av de mest populära feng shui-botemedel som finns enligt traditionell feng shui. Bambu används för att få hälsa, lycka, kärlek och överflöd. Bambu används flitigt i både hem och kontor i feng shui-inredning.
Vi har en vas med bambu i sovrummet. Alltid bra, eftersom man laddar batterierna där 8 timmar nästan varje natt.
En länksamling till favoritväxter finns hos Anna Vattenkannas Trädgård.

2 kommentarer:

 1. Äkta bambu är så fint, önskar jag kunde ha det någonstans i närheten av uteplatsen. Men det är för kallt här. Inomhus kunde man nog ha i vas, din vas är ju jättesnygg och ibland kan man köpa bambuskott här också.
  Efter en solig dag igår regnar det här, men regnet känns nästan som på sommaren. Och det behövs för att få bort den sista snön. Vi har ingen kvar nu som tur är.
  Ha det bra! Kram, Leena

  SvaraRadera
 2. Have yоu eνeг cοnsideгed about including a
  little bit more than just уour articles?
  I mean, what you ѕay is important and all.
  Nevertheleѕs just imagine if you added some great photοs or videos to give уour posts moгe, "pop"!

  Your content is еxcellent but with images and
  video clipѕ, thіs sitе could definitеly bе one of
  thе very best іn itѕ nіche.
  Terrific blog!

  My blog post - Evaluate resort charges

  SvaraRadera