tisdag 10 september 2013

Månadens favoritväxt - september 2013
Denna månaden blir passionsblomman min favoritväxt. Den blommar för fullt på min inglasade balkong med minst en blomma varje dag, och många knoppar är det kvar och hela tiden bildas det nya.
Finns många vackra växter nu ute i sensommaren och vackra färgen, men med ett ben i gips så blir det lite mera komplicerat att hoppa ut i trädgården med min kamera om halsen.
Passionsblomman är en fantastisk vacker skapelse med så många olika detaljer att fotografera med macro.
Har faktiskt också fått en liten början till en frukt, men den är inte alls som den passionsblomman som man får frukt av. I Singapore hade jag både denna som blommar vackert och den som ger frukt. Den som ger frukt har inte alls så vackra blommor utan är lite mera enklare, men stora goda frukter. Frukterna var lika stora som stora persikor och innehållet var som minst 3-4 passionsfrukter i svenska affärer.
Tips på en god drink med passionsfrukt.
Titta in till Anna Vattenkannas Trädgård och kolla mera favoritväxter denna månaden.

10 kommentarer:

 1. mycket vackert val
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. Detta är ett spännande släkte där många har en fantastisk blomma som man kan studera länge. Läckert!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, så vacker! Ett konstverk!
  Passionsfrukt är en favorit, hamnar ofta i fruktsalladen. Måste prova drinken, ser mycket god ut :P
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder på passionsblomman. Den ser ut som en målning i sig. Så roligt att du fått så riklig blomning. Var i Italien i förra veckan och där såg jag passionsblommor och ... frukter.

  SvaraRadera
 5. Spännande närbilder på denna vackra blomma! Den första ser ut som ett utspärrat öga. Fantasin leker gärna med macrobilder när man ser så mycket mer än med bara ögat.
  Ska du sätta igång med dina andra bloggar snart? Lägg i så fall länk på FB så jag ser det!
  Kram och hoppas foten läker bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden räcker inte till och just nu med foten i gips blir det bara för mycket. Lovar höra av mig när det är på G, hoppas på snart.
   Vi måste träffas snart bastutjejerna, en höstträff!
   Kram

   Radera
 6. Hej. det var ett tag sedan. Synd att jag missade att besöka dig i Singapore som vi sagt. Här har varit ett overkligt år.
  Passionsblomman är så spektakulär och vacker. Min som blommat överdådigt många somrar här blev knäckt längst ned i vintras och först nu börjar den blomma utomhus!? Kram och ta hand om foten/ Luna

  SvaraRadera
 7. Mmmmm.... pPassionsblomman är så fin! Har en planta klättrande på en spalje under sommrarna och övervintrar den i växthuset. DEssvärre har min planta inte gett några blommor i år :(
  Tjingeling

  SvaraRadera
 8. Pasjonsblomsten er et underbart kunstverk. En klar favoritt:)

  SvaraRadera
 9. Din Passionsblomma är verkligen vacker och ser mycket exotisk ut.
  Ha det fint,
  Carina

  SvaraRadera