onsdag 9 augusti 2017

Happy 52nd Birthday Singapore!

Idag är det Singapores nationaldag och 52:a födelsedag. I Singapore är det helgdag idag och alla är lediga för att fira och se på den stora paraden som avslutas med dunderfyverkeri. Har ju varit med om några sådana firande - 5 stycken. En månad innan och varje lördag så kör man träning inklusive fyrverkeri och flyguppvisning med flygvapnet. Flygvapnet tränar mycket innan själva träningen inför publik börjar. Nästan varje dag så gjorde de sina konster i luften och just där vi bodde eftersom en av flygbaserna låg ganska nära där vi bodde.
När vi flyttade till Sandhem så var det nästan den första upplevelsen som kändes som Singapore och det var när Karlsborgs flygbas körde träning och gjorde konster ovanför vårar hus. Kanske inte riktigt samma bullrande gjord som när en F16 kör rakt upp med full gas så eld sprutar och sedan faller fritt.

Idag regnar det utanför, men när regnet upphör ska jag gå ut och hänga upp Singapores flagga. Bilden är från förra året. Hade varit trevligare med sol och värme denna dagen och att det hade inträffat en helg istället så vi kunde fira på Singaporevis. Kanske vi får laga någon Singaporerätt till middag ikväll. Chilicrab är ju nationalrätten, och lite så här i kräfttider hade det ju varit perfekt, men då mera en helg. Vädret känns mera som om vi skulle äta en soppa och varför inte en Bak Kut Teh - Revbenssoppa. Klicka på länken för receptet!

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar