måndag 22 oktober 2018

Cliff of Moher - svindlande kuststräcka!

Cliff of Moher - Irland är en av Europas mest storslagna och svindlande kuststräckor och förstås en av de sträckorna som jag likställer med sträckan från Brahehus och E4 mot Huskvarna, eller när man går Cinque Terre mellan de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore och ligger i det östra hörnet av den liguriska rivieran i Italien.

8 kilometer karga klippor som stupar 214 meter ner i Atlanten. Vi hade verkligen tur med vädret när vi var där. Hur kul skulle det vara att vara där en mulen dag och med regn. Blåser det så blir det svart flagga och då får man inte gå ut vid klipporna. Detta är Irlands största turistattraktion med över 1 miljon besökare, men det är också en av de 6 farligaste i världen. Dör ungefär 100 personer varje år vad man vet.
Brist på säkerhetsstaket, ojämn mark, halt pågrund av det fuktiga leriga underlaget. När det blåser som mest så stängs hela området av.

Resan till Cliff of Moher från Dublin tur och retur blev drygt 60 mil, men jag ångrade inte den långa resan. Vi planerade ända till dagen innan vilken dag vi skulle åka med väderappar för att få till bästa vädret. Så man måste ha dagen öppen och inte planera för långt innan för vädret kan ju ändra sig snabbt.

Fantastiska vyer att rekommendera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar