måndag 21 januari 2013

Fototriss - Vad ligger dig varmt om hjärtat?

Självklart är det nära och kära som ligger mig varmast om hjärtat, men sedan är det naturen och då speciellt djuren. Mitt favoritdjur, att studera och fotografera är alla apor. Det är nog för att deras beteende är så likt vårat egna.
Bilderna är tagna i Singapore, och den översta bilden är en vild apa, apor som jag ofta träffar på när man är ute i regnskogen och motionerar. De andra två kommer från Singapore Zoo, som ska vara världens finaste zoo och de flesta djur lever så naturligt som möjligt, med stora gröna ytor och många höga träd att slängas sig i. Här måste man verkligen ha ett bra zoomobjektiv, för att kunna komma riktigt nära och helst stativ också.
Det är också tävling i veckans triss, och man ska länka till Ving och ett speciellt resmål. Ni kan säkert gissa vilket land och resmål jag kommer att länka till. Helt rätt, Landet Annorlunda - den gröna ön som har allt!
Många som varit i Singapore, har max varit här 3 dagar. Man stannar till här innan man flyger vidare. Singapore kräver mera än 3 dagar. Vi har haft många vänner här som återkommer, Singapore ger mersmak.
Ett riktigt SimCity!

Mera bidrag till vad som ligger varmt om hjärtat hittar du på Fototriss.

13 kommentarer:

 1. Den sista lilla apan var en fräck liten gynnare.
  Kan tänka mig att det är skoj att plåta dom och att se dom i det vilda så.
  Ha en bra vecka.

  SvaraRadera
 2. De är så söta, dina apor! Kanonbilder. Apor är roliga att följa och jag brukar titta på filmer på Animal Planet i brist på livs levande apor.
  Ha det gott! Leena

  SvaraRadera
 3. Wow, vilken läcker triss!

  SvaraRadera
 4. Apor är fantastiska djur liksom dina bilder! Att motionera i regnskogen och träffa på dessa varelser låter inte helt fel ;-) ..och Landet Annorlunda skulle jag gärna besöka flera gånger. Tack för dina rader hos mig. I det sista skriver du att du inte kan öppna länken. Vilken länk undrar jag genast och blir förstås nyfiken? Har tänkt fråga dig hur man skaffar ett svenskt IP-nummer vilket du skrev om tidigare. Ska funka perfekt när man vill se svt play och utländska program eller svenska program på svt som inte har sändningsrätt utomlands. Önskar dig en trevlig vecka !!

  SvaraRadera
 5. Delar uppfattningen om nära och kära, djur och natur. Och älskar dina fina bilder!

  SvaraRadera
 6. Väldigt vackra bilder av aporna som ofta kanske framställs som små lustigkurrar med spex på gång. Men de kan vara allvarliga också, så som du säger "med ett beteende likt vårt". Härliga uttrycksfulla ögon har de!
  Lyckat triss!

  SvaraRadera
 7. Fin variant på trisstemat som du satt samman. Snygga bilder.

  SvaraRadera
 8. Kul och annorlunda med en triss i apor:-)

  SvaraRadera
 9. Så gulliga apor! Mycket fin triss! Jag älskar också Singapore zoo.

  SvaraRadera
 10. Apor har verkligen personlighet. Fina bilder!

  SvaraRadera
 11. Fin triss! Kan tänka mig att det måste vara väldigt spännande att fånga de små aporna på bild. Skickligt!

  Lycka till med din resa!
  Jo, kan förstå att Singapor är mer värd än 3 dagar. Finns väl hur mycket vackert o spännande som helst att titta på!

  SvaraRadera
 12. Jag tror inte att jag har sett vackrare apor än de här.

  SvaraRadera
 13. Tihi så härliga bilder! Apor är härliga djur! :-D

  SvaraRadera